2011-11-23 18:49:06• hírek • Kocsis Zoltán

Barni a lányok nélkül Szatmárnémetiben

Barni ismét eljött Szatmárnémetibe, immár másodjára. Ezúttal is a lányok nélkül. Mindez azonban nem csökkentette sem a gyerekek lelkesedését, sem a szülők érdeklődését. A találkozóra ezúttal is a Hám János Iskolaközpont dísztermében került sor, amely szinte teljesen megtelt szerda este.

Aki az előzőekből nem érti, hogy miről is van szó, azok kedvéért eláruljuk, hogy Zágoni Balázs és nagy sikerű mesekönyv-sorozatának főhőse, a szerző Barni nevű kisfia találkozott szerda este olvasóikkal annak kapcsán, hogy nemrég megjelent a mesefolyam negyedik része, a „Barniék tele".

Az első kötet „Barni könyve" címmel hat évvel ezelőtt jelent meg, amikor a főhős öt esztendős volt. Ezt követte a „Barni Berlinben", majd a főhős és családjának valós életét leképezve a „Barni és a lányok". A gyerekek kérdéseire válaszolva Barni elárulta, hogy kishúgai, Dorka és Hanna hat és fél évesek, a szerző pedig hozzátette: bizony szóba került, hogy a leányait is magukkal hozza a közönségtalálkozóra.

Zágoni elmesélte, hogy egy barátja ötletétől vezényelve jelentek meséi előbb a Kis Tükör, majd a Szivárvány nevű ifjúsági folyóiratokban és szintén egy kedves ismerőse buzdítására gyűjtötte össze egy kötetbe a varázslatos történeteket. A könyvek a Koinónia Kiadó gondozásában jelentek meg, amelynek munkatársa, Viski Anna is nagy figyelemmel hallgatta az író válaszát, amikor a gyerekek azt kérdezték, lesz-e folytatása a meséknek.

„Először úgy terveztem, hogy a harmadik kötet lesz az utolsó. Aztán megszületett a negyedik is. Ötleteim vannak, az élet mindig hoz újdonságokat. Minden attól függ, hogy a mesetündér segít-e újabb történetek megírásában", válaszolta Zágoni.

Apa és fia, vagy ha úgy tetszik, szerző és hőse, több mesét, köztük „Az égig érő paszulyszemet" vagy az „Álomfejtő mesét" is felolvasott, ami után állták a gyerekek kérdésáradatait. Barni zsenge korát meghazudtoló humorérzékkel és fogalmazási készséggel válaszolt a nálánál kisebbek kérdéseire.

A közönségtalálkozó, amint azt már megszokhattuk, autogramosztással zárult.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: